Кои са най-богатите хора в света според класацията на Forbes

Тази година в класацията на Forbes има 55 по-малко милиардера от предната година. Освен че броят на включените хора е намалял, е намаляло и богатството на по-голяма част от тях. Това е в сравнение с предходни години.

За сметка на отпадналите от класацията на Forbes, има доста нови имена, включени тази година. Кайли Дженър (Kylie Jenner) е най-младият милионер – на 21 години. Тя е собственик на козметична марка, носеща нейното име.

Джеф Безос (Jeff Bezos­) е на 1-во място, следван от Бил Гейтс (Bill Gates) на 2-ро и Уорън Бъфет (Warren Buffett ) на 3-то. На 4-то място тази година се нарежда бизнес магната и инвеститор Бернард Арнаулд (Bernard Arnault), който е председател и главен изпълнителен директор на LVMH, най-голямата компания за луксозни стоки в света. На 5-та позиция е телекомуникационният бизнесмен Карлос Слим Елу (Carlos Slim Helu).

Най-богатата жена в света, която е на 15-та позиция в класацията, е Francoise Bettencourt Meyers. Тя и семейството й са собственици на козметичната империя L’Oréal.

Цялата класация можете да видите тук: https://www.forbes.com/billionaires/#23d86b68251c

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *