Symphony of the seas – най-големият круизен кораб в света

Компанията „Ройал Карибиан“ (Royal Caribbean) е построила най-големия круизен кораб в света, но размерът на кораба с име „Симфонията на моретата“ е просто вторичен продукт на тяхната идея да построят най-големия кораб за пътешествия за цялото семейство. Целта е постигната, но корабът печели максимална оценка във всяка категория, благодарение на печелившата комбинация между разнообразие и качество. Пасажерът може да избира в каква стая или апартамент да отседне, в кой ресторант да хапва, в кои забавления да участва или кои представления да посети, са растящо количество от възможности над средното количество, което може да се осъществи по време на едноседмичен круиз.

Една от причините този кораб да е най-добрия  е, че създателите му са събрали  мнението и оценките на пасажерите от предишните кораби и са ги взели под внимание при конструирането на „Симфонията на моретата“. На кораба пътниците могат да се насладят на мюзикъла „Коса“, който е абсолютно обновен, за своята нова публика. Превозното средство е построено по начин, позволяващ на посетителите да се ориентират лесно на борда, докато обикалят централния парк, местата за забавление или каютите. Въпреки величествените му размери, създателите на кораба са взели под внимание създаването на удобна и лесна за ориентиране обстановка. Благодарение на програмата „Да спасим вълните“ (Save the Waves) и постоянните подобрения на корабното инженерство, водата и самият кораб ще бъдат запазени максимално чисти от отпадъци и пластмасови предмети.

Въпреки, че има много еднакви характеристики с предходните кораби от неговия клас, неговите създатели добавят много по-големи идеи като Битка за планетата Зет“ – лазерна битка; рибен ресторант, който готви улова на пасажерите; спортен бар с аркадни игри; огромен магазин за сладолед и сладкиши; нова мексиканска закусвалня. Един от недостатъците на тези новости е повишението в цената им, дори с няколко долара на човек, сравнено с останалите кораби. Те са създадени за посетителите, които могат да платят повече и търсят нещо екстравагантно по време на своята почивка. За да са сигурни, че предлагат нещо наистина различно, собствениците на кораба са наблегнали на много партньорства, които им дават възможност да имат свои собствени таланти и продукции на кораба. Една от тези продукции е „Полет:осмели се да мечтаеш“, в която са вложили сърце и душа, за да впечатлят гостите си. На местата като „Студио Б“ (Studio B) и „Акватеатъра“ (Aqua Theater) собствениците се обърнаха за помощ към изпълнителите и в резултат на това всяко място има свое собствено шоу, разработено и вдъхновено от талантливи изпълнители.

Освен всичко, което може да посетите на борда на кораба, са осигурени и възможности да се разгледат колекции от картини и инсталации, които се оценяват на милиони долари. Не всяко произведение или инсталация е за всеки човек, но основната тема на ексцентричността и приключението не трябва да се пренебрегва. За пълноценната почивка на борда се грижи скритото пиано „под стълбите“, което свири по време на пътуването.

Тук е изградена и единствената по рода си каюта за семейства, която е изключително семпло обзаведена, но предлага уюта на дома със своите двуетажни стаи, удобни както за децата, така и за възрастните.

https://www.royalcaribbean.com/symphony-of-the-seas/rooms/

„Симфонията на моретата“ е по-голяма от предходните лайнери с 1%, но фокусът на създателите е в подобренията, с които се цели да се привлекат повече пасажери, които търсят запомняща се семейна почивка и да внедрят нова формула за семейна почивка.

 

Автор: Милица Асенова

Източници:

https://www.cruisecritic.com/cruise-ships/

https://www.royalcaribbean.com/symphony-of-the-seas

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *