Интересни предложения за любителите на морски пътешествия

Следващите два месеца са най-подходящото време за популярните „ранни екскурзии“ по морската шир за любителите на водни и нестандартни пътешествия. За целта ви трябват слънчеви очила, бански и много позитивна енергия.
Круизните са предпочитан начин за екскурзия за тези, които обичат водата и искат да са по-близо до нея. Една от най-избираните страни за крузини пътешествия несъмнено е Гърция. Страната разполага с голям брой острови, голяма част от които предлагат безброй исторически и културни забележителности.

Първото интересно предложения за криуз започва от бреговете на Венеция, Италия (Venice, Italy ) и завършва отново там. Корабът отплава в 17.00 часа, което предоставя възможност да се открие магията и мистерията на Венеция – градът, построен изцяло върху водната повърхност. На следващия ден се достигат бреговете на Котор, Черна гора (Kotor, Montenegro)  в  13 ч. и пасажерите имат седем часа за обиколка на града. Тук Балканите срещат Адриатическо море. Котор е разположен в дълбок залив, заобиколен от скали. На върха на скалите е изградена крепостната стена, която „охранява“ средновековния Стар град, където са разположени малки улици и площади, оживени кафета с вкусни храни и напитки  както и магазини.

 

 

Котор, Изображение: https://secure.royalcaribbean.com/cruises/

 

На третия ден от круиза корабът акустира на пристанището в Корфу, Гърция (Corfu, Greece). Корфу е магическа смес от история, култура и природа, която преплита мощта на византийците и британците.  Освен невероятните плажове, които завладяват туристите, може да се разгледа стария град, както и двореца с неговите градини.

Четвъртият ден предлага възможност да се посети Атина (Athens (Piraeus), Greece) –  съхраняваща невероятната история на гръцката нация. Атина е историческата столица на Европа. По-голямата част от историческия център на града е преобразуван в 3 километрова пешеходна зона, която обикаля основните археологически разкопки, които реконструират до голяма степен пейзажа на древна Елада. Акрополът включва храма на Зевс, Арката на Адриан, улицата на Дионисий, древният театър на Дионисий, където са открити повечето от творбите на Софокъл и други. Освен акропола, тук може да се разгледат и различни галерии, Библиотеката на Адриан, която датира от  пр.н.е., както и „Кулата на Ветровете“ от 1 век сл.н.е.   Разхождайки се по улиците, туристите могат да разгледат пазар за сувенири, традиционни гръцки продукти, таверни, кафета и барове.

Атина, Гърция //Изображение: http://www.visitgreece.gr
Атина, Гтрция// Изображение: http://www.visitgreece.gr

 

Петият ден предлага разходка из един от най-популярните гръцки острови – Миконос (Mykonos, Greece). Тук може да се насладите на слънце, забавление, блясък и традиции. Плажовете покоряват със своята красота и предлагат гледка към улиците, които са построени като лабиринт. Тук може да се посети и рожденното място на Аполон.

След това корабът се отправя към Йонийско море, за да акустира в Кефалония (Argostoli, Kefalonia, Greece) на шестия ден от круиза. Този остров е най-големият от йонийските и е предпочитана дестинаяия за любителите на красивата природа и богатата история. Една от причините да се посети този остров са екзотичните плажове с кристално синя вода и релаксираща атмосфера. Друга интересна атракция е пещерата Дрогарати (Drogarati), езерната пещера на Мелисани (Melisani), средновековния замък на Свети Джордж и Асос (Saint George and Assoss) и прекрасните манастири разпръснати из острова. На югоизточната страна на острова е разположена тъмната смокинова гора, която е част от националния парк.

Кефалониа// Изображение: https://kefaloniaisland.org
Кефалониа// Изображение: https://kefaloniaisland.org

 

Седмият ден предлага почивка или преживявания, покачващи адреналина – според предпочитанията. Круизният кораб е оборудван да задоволи всеки каприз на пасажера от децата до най-възрастните пътници. Последният ден завършва с акустирането на пристанището във Венеция в ранни зори, а това е възможност  да се посетят пропуснатите туристически забележителности.

Това е една добра възможност да се съчетае „ранно“ море с обиколка из древната история на част от стария континент. Повече възможности за круизни дестинация и различни допълнителни турове, които се организират по време на круиза: https://secure.royalcaribbean.com/cruises/7NightGreekIslesCruise

Автор: Милица Асенова

Източници:

https://secure.royalcaribbean.com/cruises/

www.greeka.com

http://www.visitgreece.gr/en/main_cities/athens

www.kefaloniaisland.org

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *