Най-очакваните филми през пролетта

Сезонът на пролетните филми е моментът, когато блокбъстърите „оживяват“. Разбира се, пика може и да е лятото, но късната пролет се счита за официалният старт на надпреварата. В следващите месеци се очакват големи хитови заглавия като „Отмъстителите: Безкрайна война“  и  „Рампейдж“.   В периода април-май, обаче, ни очакват и много по-малко известни филми, които определено няма да можем да дочакме, включително и няколко развекателни ужаса.

 

Нито звук (A Quiet Place) – 13 април

Елелин и Лий са двойка, които заедно с децата си са принудени да живеят в пълна изолация и тишина. Всеки шум, всеки глас, мелодия или всичко по-шумно от тревата, изкарва ужаса наяве – зли чудовища, които убиват всичко по пътя си. Емили Блънт и Джон Крайнски ще бъдаt в главните роли във филм, който ще ви накара да замлъкнете.

 

 

Истина или предизвикателство (Truth or Dare) –20 април

Най-новият филм на Блумхаус „Истина или предизвикателсто“ е за група приятели (сред които е Луси Хейл от „Малки сладки лъжкини“), които играят на известната игра. Това, което обаче е неизвестно за тях е, че в играта има намесени свръхестествени сили, които убиват всеки, който не каже истината или не изпълни предизвикателството. Идеята на филми не е от най-оригиналните, но трейлъра ни дава надежда за нещо повече. И все пак да не забравяме, че Блумхаус се доказаха в този жанр с филми като „На парчета“, „Чистката“ и „Коварен капан“.

 

Рампейдж: Унищожителите (Rampage) – 13 април

След „Томб Райдър“, продължаваме с филмите, базирани на видеоигра. И не просто коя да е игра, а тази, която мнозина казваха, че никога няма да се превърне във филм – Рампейдж. Явно поговорката „никога не казвай никога“ важи и в киното. Дуейн Джонсън (Скалата) играе Дейвис – човек, който е най-добър приятел с горила на име Джордж, която прераства в гигантско чудовище. Обединили сили, те се борят други чудовища в големия град. Ето това е вече заглавие, което се очаква да оглави тазгодишните класации.

 

Отмъстителите: Война без край (Avengers: Infinity War) – 27 април

Дългоочакваната премиера на „Безкрайната война“ бе преместане със седмица напред, така че третият филм на „Отмъстителите“ ще затвори рамката от филми на месец април. Това ще бъде най-мащабният филм на Марвел, който ще приюти почти всички герои на MCU, борейки се срещу злото Thanos. Очакванията за него са доста големи.

Соло: История на Междузвездни войни (Solo: A Star Wars Story) – 25 май

И накрая закриваме с месец май и филм, който беше съпътстван с множество проблеми. Лентата за Хас Соло имаше безброй трудности по време на заснемането си, включително и уволнението на режисьорите Крис Милър и Фил Лорд (заместени от Рон Холард). Въпреки това, трейлърът обещава на феновете, че филмът определено може да бъде много добър, дори и с новото лице на известният капитан – актьора Олдън Ехренрайх.

 

 

Автор: Диляна Запрянова

Източници:
gamespot.com

imdb.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *