Забранените места за посещения

В днешно време човек е свободен да отиде където си поиска. Не ти харесва да дадено място? Ами лесно е – вдигаш се и тръгваш. Да не говорим, че цените на самолетните билети толкова много паднаха, че средно около 79% от населението на света има финансовата възможност да пътува поне два пъти годишно. Има толкова красиви места, които просто чакат да си чекираш билета и да отидеш да ги разгледаш лично. Единствения лимит е въображението ти… или почти. Има не малко места на Земята, които са забранени за посещение. Със закон! Сега ще загледаме и пет от най-интересните забранени дестинации

 

Архивите на Ватикана

 


Ватиканските тайни архиви е централното хранилище във Ватикана. „Началникът“ на Ватикана и човека с първостепенна власт – Папата – се води като притежател на архивите (до момента на смъртта си) и има пълен контрол над тях. В хранилището се съхраняват всички актове, издавани от Папата. Също така съдържат и държавни и папски книги, кореспонденция и хиляди други документи, трупани с векове. Според учените, Ватиканските архиви съдържат толкова знания, чиято стойност надвишава в пъти тази на всички златни хранилища по света.
Защо тогава е толкова забранена? Какви тайни има скрити там? Според любителите на конспирации има множество документи и доказателства за съществуването на извънземни, както и факти, които силно биха дискредитирали църквата. Доказано е само едно – във Ватикана държат книги, които са от съществено значение за християнската вяра.
Архивите са най-добре охраняваното документално хранилище в света, което е строго забранено на външни лица.  Само шепа хора и определени учени имат достъп, но само с предварително заявени книжа или документи и под строгия контрол на Папата или служител от архива. Всякаква друга информация за определени предмети, книги, документи е абсолютно забранена

 

Форт Нокс

 


Много често името Форт Нокс е синоним на някаква непревземаема крепост, без дори да се влага особено голям смисъл какво точно представлява. Е, прави сте – то Е непревземаемо, недостъпно и строго забранено.
Форт Нокс се намира в Кентъки и е щаб на американската армия, където всъщност е и златния резерв на Съединените Американски Щати. На територия от около 441 км², в които по неофициални данни се помещават близо 4 600 тона злато (около 200 млр. долара)… Ама разбира се, че ще е забранено! Изключително малко високопоставени личности имат достъп до него.
За да проникнете във Форт Нокс трябва да преминете само някакви си 30 000 войници и вече спокойно можете на минете през главната врата, която е 30 т. тежка и е взривоустойчива. Успех!

 

Стая 39

 

 

Стая 39 се намира в сградата на управляващата партия в Пхенян, Северна Корея, в непосредствена близост до дома на Ким Чен Ун.
Предполага се, че е нещо като личен склад за валута на лидера на държавата. По непотвърдена информация, там има скрити над пет милиарда ерва в най-различни (или може би всички) валути. Отново говорим спрямо предположения, но тези пари биват използвани за незаконните дейности на правителството – търговия с оръжия и наркотици. Множество анализатори и шпиони са на мнение, че именно тези пари поддържат диктаторския режим на Ким Чен Ун и са от огромно значение за финансирането на неговите нелегални дейности. Американците предполагат, че именно от там идват и парите за направата на ядрено оръжие, с което севернокорейците заплашват света.
В Стая 39 се допускат само броени души от партията, а достъпа й е абсолютно забранен за външни лица.

 

Сейфът на семената

 

 

Теории за края на света има много. Всяка година изкача по поне една нова „доказана“ тема за глобалната смърт на човечеството. Сценарии колкото искаш – екологични, климатични, ядрени.
Оказва се, че дори учените много сериозно са се замислили какво би станало ако след такава катастрофа, Земята ни стане негодна за живеене. И дори са се подготвили!
Световния сейф на семената представлява сигурна семенна банка, намиращ се на 122м. дълбочина под планина на норвежкия остров Шпицберген (около 1300км от Северния полюс). Благодарение на това, че е скрит под вечен лед, сейфът може да остане непокътнат в продължение на над 200год., дори и токът на Земята да спре. Хранилището съдържа над 840 000 видове семена на повече от 4000 растителни видове от цял свят.
Сейфът също се „охранява“ от преобладаващото население на острова – полярните мечки.

 

Метро-2

 

 

Метро-2 е неофициалното име на едно мистериозно място, което и до сега не е потвърдено от руското правителство. Представлява предполагаема тайна подземна метро система, която се движи паралелно на общественото метро в Москва. Твърди се, че е построена (или поне започната) по времето на Сталин с кодово име Д-6 от КГБ. Използва се и до днес само от висши служебни служители и агенти на тайните служби.
Има и слухове, че дължината на Метро-2 надхвърля тази на общественото метро. Според някои доклади има четири линии и се разполага на 50 до 200 м. дълбочина. Твърди се, че свързва Кремъл със седалището на Федералната служба за сигурност, правителственото летище (Внуково-2) и подземния град в Раменки, който може да приюти над 30 000 човека (за който ще говорим в друга тема много скоро).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *