Филмите на 2017

2017г. се очертава да бъде изключително интересна от към филми, независимо дали предпочитате пуканки в киносалона или топлата и задушевна  домашна  обстановка. Предстоят ни както нови заглавия, така и продължение на вече познати герои, филми и блокбъстъри. Очакваме интересни проекти идващи от вече затвърдени имена като М. Найт Шаямалан („Шесто чувство“, „Следите“), Люк Бесон („Леон“, „Такси“, „Транспортер“), Кристофър Нолан („Черният рицар“, „Генезис“, „Интерстелар“). Очаква ни и завръщане на Стивън Содърбърг („Бандата на Оушън“), както и на скай-фай филмите на Ридли Скот („Марсианецът“, „Пришълецът“). И най-накрая моят персонален фаворит – не един, а два романа на Стивън Кинг ще „оживеят“ на голям екран.

След успехите на „Ла Ла Ленд“, „Трите хикса“ и „Бързи и яростни 8“, 2017г. не е приключила с приятните изненади. Ето и някои конкретни заглавия, които се очакват не само да ни отведат до киносалоните, а и да пожънат сериозен успехи:

 

Тъмната кула (The dark tower) – 04.08

 

imdb.com

 

Тъмната кула е поредният фентъзи хорър филм по роман на уникалния Стивън Кинг.
Ролан Десчан сякаш е „заключен“ във вечна битка с Уолтър О‘Дим, познат още като Човекът в черно, решен да му попречи да свали това, което държи Вселената – Тъмната кула. Съдбата на света за пореден път е заложена на карта във вечната битка между доброто и злото. Ролан е последната надежда, единствения, който може да защити Кулата от човека в черно.
Режсьор на лентата е Николай Арцел. Носителят на Златен Глобус – Идрис Елба („Лутър“) ще видим в ролята на Ролан и може би най-интересното – Човекът в черно ще бъде небезизвестният сексимвол на Холивуд и носител на Оскар – Матю МакКонахи

 

То ( It) – 08.09

 

imdb.com

 

Докато сме на вълна Стивън Кинг, нека погледнем и поредният му екранизиран шедьовър – То. Виждали сме вече някоко варианти на прочутият клоун, но този август ни очаква нещо ново и зашеметяващо. Историята вече ни е позната – в Дери, Мейн, седем приятели се сблъскват лице в лице с шейп шифтър (който си променя визията), приел формата на зъл клоун, преследващ деца.

 

 

 

 

 

 

Геобуря (Geostorm) – 20.10

 

imdb.com

 

Нека си признаем – всички обичаме филми с бедствия (катаклизми и т.н.).  Утвърденият в този жанр режисьор Дийн Девлин („Денят на независимостта“) този път ни кани в свят, в който мрежа от спътници контролират глобалния климат. Но какво става, котато тези сателити започнат да атакуват Земята? Започва една надпревара, часовникът тик-така и загадката трябва да бъде разгадана преди световна геобуря да изтрие всичко от Земята.

 

Убийствен пъзел (Jigsaw) – 27.10

 

imdb.com

 

Не мисля, че този филм има нужда от представяне. Името му говори само за себе си. Само ще загатнем какво да очаквате в края на октомври – жертвите този път са в града, намирайки смъртта си по ужасяващ начин. Няма скрити помещения, няма тайни коридори и бани с кръв. Кой е Пъзела? Всички доказателства сочат към „мозъка“ на всичко, Джон Крамър, но той е мъртъв от десетилетие…

 

 

Следва продължение…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *