Топ 15 любими градове за туризъм в Европа

Читателите на едно от най-известните списания за туризъм избраха своите любимите градове в Европа. Всички тези места са културни столици – с богато изкуство, история, зашеметяваща архитектура, хубава храна и разнообразие от активности.

Не е тайна, че едни от най-предпочитаните страни в Европа за посещение от туристи са Италия и Испания. И тази година в класацията на списанието те присъстват с няколко града, за които читателите са гласували най-много. Тези страни определено са силни в своя туризъм и привличат хора от цял свят.

В избора на многобройните читатели обаче, тази година се нарежда още една страна, която се бори за европейското градско величие – Португалия. С класирането на два нейни града – Лисабон и Порто, тя е достоен конкурент в избора на читателите. Причина за засиления интерес към нея може да бъде и факта, че тя беше коронована от списанието като дестинация на 2016 г.

Всяка година изданието прави подобни проучвания сред читателите си от цял свят, за да определи най-посещаваните и харесвани дестинации в света. Участниците трябва да оценяват различните страни и градове по редица фактори, като – историческо наследство, забележителности, изкуство, удобство, отношение, храна, места за пазаруване и др.

Градът, който печели първо място за пореден път е Флоренция.  Проучванията сочат, че той е победител не защото почива на лаврите си. Всяка година градът се модернизира и развива. Туризма е едно от нещата, от които печели най-много и непрекъснато се полагат грижи той да се подобрява във всяко едно отношение. Освен, че са въведени строги правила за качество на ресторанти, магазини и хотели, се опитват да подобрят значително и организацията на транспорта.

На второ и трето място са съответно Рим и Барселона. След тях се нареждат великолепните Сан Себастиан и Будапеща, където също се отделя изключително внимание за подобряването на туризма.

Ето ги и всички градове, които милиони читатели определиха като любими дестинации в Европа:

15. Мадрид, Испания

pixabay.com

14. Истанбул, Турция

pixabay.com

13. Единбург, Шотландия

pixabay.com

12. Венеция, Италия

pixabay.com

11. Прага, Чехия

pixabay.com

10. Лисабон, Португалия

pixabay.com

9. Порто, Португалия

pixabay.com

8. Краков, Полша

pixabay.com

7. Севиля, Испания

pixabay.com

6. Сиена, Италия

pixabay.com

5. Будапеща, Унгария

pixabay.com

4. Сан Себастиан, Испания

pixabay.com

3. Барселона, Испания

pixabay.com

2. Рим, Италия

pixabay.com

1. Флоренция, Италия

pixabay.com

 

Автор: Теодора Нанева

Източник:  The Top 15 Cities in Europe, BJesse Ashlock// Travel+Leisure. 11.07.2017 г. Available from:  http://www.travelandleisure.com/worlds-best/cities-in-europe#intro

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *