Бъдещите холографски технологии ще се побират в джоба ви

Red Digital Cinema Camera Co обяви, че вече предлага „първата в света холографска медийна машина“- смартфон с камера, която има възможности за триизмерно изображение, съобщават от  Computerworld.

Компанията „Red“,  известна с професионалните си камери с висока резолюция, използвани за заснемането на филми като „Guardians of the Galaxy“ и „The Hobbit“ заяви, че новият мобилен телефон Hydrogen One Media Machine ще се появи в началото на 2018 г.

Технологията разполага с 5.7-инчов холографски дисплей, който работи с Android OS на Google и използва високоскоростен канал за пренос на данни, както и нова непрекъснато разширяваща се модулна компонентна система.

Това, което компанията нарича „нанотехнология“, ще позволи на смартфона безпроблемно да превключва между традиционното 2D и 3D съдържание, холографското  съдържание и интерактивни игри, които ще могат да се наблюдават както в пейзажна, така и в портретна форма.

От Red заявяват, че не е нужно да се използва допълнително устройство, за да се вижда съдържанието. Очилата вече няма да бъдат фактор за гледането на такъв тип изображения.

Също така от иновативната компания са създали свой собствен файлов тип наречен „Hydrogen 4-View content“. Подобно на услугата iCloud на Apple, видеото и снимките ще се съхраняват автоматично на канала на компанията (Red Channel), който също ще позволи на потребителите да се възползват от други холографски игри и филми.

Благодарение на модулния си дизайн, технологията ще позволява заснемане с по-високо качество на холографски снимки.

Към Hydrogen One ще бъдат включени – USB кабел, зарядно устройство и слот за micro SD карти. Ще има два варианта на изработка – от алуминий и от титаний. От компанията не уточняват какви точно ще са разликите между двата модела, но ще има разлика в цената им. Тя в момента е: $1,595 за титаниев модел и $1,195 за алуминиев. Продуктите могат да се резервират от тук – http://www.red.com/hydrogen

От компанията смятат, че поръчките ще надхвърлят броя на първоначалното предвидено производство. Интересът към технологията е засилен още от сега, а до времето напускане на продукта на пазара има доста време. Това може да наложи промяна на цените в бъдеще.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *