Новата технология на Facebook- писане чрез мисли

Facebook разработва технология, която има за цел да позволи на потребителите да комуникират, като използват само мислите си, съобщиха за The Telegraph от интернет гиганта.

От компанията също разкриха, че има специален отдел в седалището й в Калифорния, в който се експериментира и работи по технология, която може да чете мисли.Създателят на Facebook Марк Зукърбърг и преди е казвал, че телепатията е крайния етап в комуникационната технология.

По време на годишната пресконференция за предприемачи, Реджина Дуган (Regina Dugan), ръководител на отдела за експериментални технологии заяви, че работят върху оптична система за изобразяване чрез нервни стимули. Те биха могли да позволят на хората да пишат думи директно „чрез мозъка си“. Оптималният брой думи, които смятат, че ще достигнат, за сега са 100 в минута.

Според Дуган, технологията ще помогне на потребителите да изпращат съобщения и имейли незабавно, но на този етап от компанията са само в началния стадий от четенето на мисли.
Благодарение на тази технология в бъдеще на хората ще им бъде по-лесно да споделят идеи, защото тя би позволила премахване на езиковите бариери. Споделянето на мисли ще може да става без значение какъв език владее човека.
Г-жа Дуган съобщи също, че за да постигнат тази цел, те ще разработят сензори, способни да улавят мозъчните вълни.

One thought on “Новата технология на Facebook- писане чрез мисли

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *